KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Aktualności

V Warszawskie Dni Różnorodności

  KIEDY? 10-16 czerwca 2019 10-15 czerwca to szereg wydarzeń towarzyszących, m.in.: warsztaty, pokazy filmowe, debaty i dyskusje, seminaria i wykłady, przedstawienia teatralne, wystawy, gra miejska i wiele innych inspirujących spotkań o różnorodności. W tym i nasze wydarzenia : Seminarium o as...

Zbiórka na Archiwum online LGBTQiFEM

Nasz cel: ocalić od zapomnienia i ożywić dawne czasy! Osoby kryjącymi się za pod literami LGBTQ oraz FEM istniały od zawsze. Prowadziły bujne lub zwyczajne życie, walczyły o równe prawa, przeżywały sukcesy i porażki, kochały, porzucały lub były porzucane, pisały wiersze, felietony opowiadania i powieści, ...

XX Warszawska Manifa: To my jesteśmy rewolucją!

XX Warszawska Manifa: To my jesteśmy rewolucją!   już za nami. Byliście? My tak i mamy dla was kilka zdjęć z tego wydarzenia. Zapraszamy do galerii, którą mamy dzięki Oli Siedleckiej ;)  ...

Rusza Poradnia psychologiczno-seksuologiczna

W odpowiedzi na rosnące zapotrzebowanie społeczności nieheteronormatywnej oraz niecispłciowej uruchamiamy poradnię psychologiczno-seksuologiczną, gdzie we wspierającej atmosferze każda osoba potrzebująca otrzyma adekwatne, profesjonalne wsparcie. Więcej informacji znajdziesz na podstronie naszej Poradni ....

Spotkanie grupy ze spektrum Aseksualności

Serdecznie zapraszamy wszystkie osoby ze apektrum aseksualnosci i aromantycznosci - asy, aro, demi, gray i wszystkie inne. To nasze pierwsze spotkanie i chcielibyśmy zaprosić na nie wszystkie osoby spod literki A :) Jeżeli chcesz poznać kogoś podobnego do siebie, czy spędzić ciekawie czas i porozmawiać w bezpiecznej pr...

Grupa spotkaniowa dla lesbijek (po angielsku)

"Let's talk about..." W imieniu Oops Team serdecznie zapraszamy kobiety nieheteronormatywne na spotkania anglojęzycznej grupy dyskusyjnej. Załączamy informację od organizatorek: Introducing the “Let’s talk about ……” English discussion group.  The purpose for this group is t...

Jak dobrze znasz historię ruchu LGBT w Polsce i na świecie ?

Podejmiecie wyzwanie i rozwiążecie nasz quiz ? Koniecznie pochwalcie się wynikami w komentarzach do tego posta na naszym FB !    Powodzenia!      ...