KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Aktualności

100 lecie Praw Wyborczych Kobiet

28 listopada 1918 roku !!!!  Polki otrzymały prawa wyborcze na równi z mężczyznami. Tego dnia Naczelnik Państwa Józef Piłsudski podpisał dekret o ordynacji wyborczej do Sejmu Ustawodawczego. Pierwsze głosowanie w wolnej Polsce ustanowił na styczeń 1919 roku Gdy w 1919 roku Polki po raz pierwszy poszł...

Projekt Podróż

Do naszego archiwum trafiły materiały z projektu "Podróż", chcielibyśmy podziękować serdecznie Lilianie Piskorskiej i Martynie Tokarskiej za przekazanie ich nam. Dobrze je wykorzystamy ! Fotografie: Agata Kubis "Publikacja udostępniona za zgodą autora/spadkobierców autora. Całość ani żadna z jej części...

Wystawa z okazji Święta Niepodległości

W stulecie odzyskania niepodległości przez Polskę przygotowaliśmy dla was wystawę/instalacje uliczną, którą umieściliśmy w centrum Warszawy....

I urodziny Fundacji Q

Już za kilka dni, 8 sierpnia nasza fundacja obchodzić będzie pierwsze urodziny. Roczek minął nam szybko i pracowicie. Wraz z wolontariuszkami i wolontariuszami zrealizowaliśmy w tym czasie kilkanaście inicjatyw społecznościowych, historycznych oraz pomocowych.  Z działaniami fundacji możecie się zapoznać prz...

Gra miejska- Niech hiacynt pozostanie na zawsze tylko kwiatem

W ramach okresu poparadowego zorganizowaliśmy grę miejską! 10 czerwca wspólnie spędziliśmy czas na warszawskim Śródmieściu poznając historię osób LGBTQ z lat 80'. Nauka przez zabawę- to nasze motto! Za pomoc w opracowaniu scenariusza do gry dziękujemy Warsztatownia I mniej Więcej. * Na...

Wirtualne muzeum LGBTQ

Już jest! Pierwsze polskie wirtualne muzeum LGBTQ+ oraz FEM!  Jako Fundacja Q i działający w jej strukturach Klub historyczny Lgbtqia FEM. przy współpracy z Google Arts & Culture, stworzyliśmy pierwsze w Polsce wirtualne muzeum i archiwum społeczności LGBTQ+ . Naszym celem było st...