Japonia LGBT+ II

Japonia – kraj nowoczesnych technologii, automatyzacji i tradycji, która ukształtowała się podczas wielowiekowej izolacji. Do połowy XIX wieku było to społeczeństwo feudalne, ze ściśle przypisanymi rolami dla poszczególnych grup społecznych.

To także Kraj, w którym kwitnie moda, a wszystko jest kolorowe i urocze, gdzie dorośli ludzie w kocich uszach zbierają gadżety z Hello Kitty, licealistki czytają z zapartym tchem komiksy o miłości między dwoma mężczyznami, a dzielnica love hoteli jest odwiedzana równie często, jak centra handlowe.

Nasze spotkanie łączyć będzie dwie części:
Pierwszą historyczną odnoszącą się do homo erotyki w klasztorach buddyjskich oraz pośród samurajów; męskiej i chłopięcej prostytucji okresu Edo; Teatru kabuki; Drzeworytów shunga.

Drugą nowocześniejszą dotyczącą współczesnego anime; mangi; dramy. Czyli, łączymy przeszłość z przyszłością ;)